Най-доброто време за житния режим на Петър Дънов през 2023 г. е от 8 до 17

...
Най-доброто време за житния режим на Петър Дънов през 2023 г. е от 8 до 17
Коментари Харесай

Житният режим на Петър Дънов - кога започва, как се изпълнява и какво символизира?

Най-доброто време за житния режим на Петър Дънов през 2023 г. е от 8 до 17 февруари в това число. Ако към момента не знаете какво съставлява той и за какво е толкоз потребен за тялото и душата ни, ние сме тук, с цел да ви изясним всички въпросителни. 

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То съставлява велика история в развиването на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да наблюдавате неговата история, щяхте да разберете изцяло историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа. ” 
Петър Дънов

Това е режим, който погрешно се счита за диета, който има за цел да ни детоксикира от всички насъбрани физически и прочувствени неприятни натрупвания. Определено не е за всеки, само че единствено силата на волята ви може да ви докара до края. Той ще ни помогне да се усещаме по-жизнени, по-енергични, изпълнени с позитивни страсти.

По принцип режимът се съблюдава 30 дни - 10 дни подготовка, 10 дни деен детокс и 10 дни зареждане. Захранването е извънредно значима част от процеса, защото приготвя тялото ни за естествена храна, без да го стресира. Затова е точно толкоз значимо да спазвате всяка една стъпка, която ще ви споделим. 

Тъй като е нужно да съобразим режима с потребностите на личното си тяло и здраве, е значимо да знаем следното, преди да вземем решение за съблюдаване на режима: 

 дънов Unsplash

♦ Периодът при започване на февруари може да бъде несъответствуващ за съблюдаване на диети, защото имунната отбрана на организма е отслабена, а по това време има повишена заплаха от грипни болести. Затова преди да започнете режима, уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате подозрения, консултирайте се със специалист.
♦ Пшеницата, която консумирате, може да бъде ГМО, по тази причина използвайте единствено Био пшеница или сортове, които не са подлагани на генна трансформация като спелта или лимец. 
♦ Режимът не е подходящ за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен). 
♦ Водата, която се употребява за този режим е от изключителна значимост. Препоръчва се преварена вода и дано тя да бъде трапезна. Избягвайте да употребявате вода от чешмата. 
♦ При всички положения, консултирайте се със експерт, преди да стартирате по-драстични хранителни режими. 

След като сте прочели всички рекомендации, които актуалните медицински лица дават, дано ви срещнем с метода, по който житният режим на Дънов се организира:

 дънов Unsplash

Кога стартира?

Февруари е месецът за пречистване на тялото от насъбраните по-тежки зимни храни и това е времето да се подготвим и да посрещнем възобновяващата пролет. Всяка година житният режим се прави през месец февруари, незабавно след пълнолуние, като е целесъобразно денят да е сряда, само че не по-късно от третия, четвъртия ден след пълнолунието. Ако пълнолунието се пада в края на месец февруари, то режимът не трябва да стартира през март и се взима пълнолунието в края на януари. Ако сме почнали режима в края на месец февруари, то той може да продължи и през март. Житният режим трае 10 дни и до момента в който се съблюдава е належащо да се употребява доста вода. Дневният банкет би трябвало да е литър, литър и половина топла, преварена вода. 

На житото се отрежда значимо място измежду еволюцията. Според учителя Петър Дънов с появяването на житото, е почнала и еволюцията. Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. В този режим се употребяват цели зърна пълнозърнесто жито. Житното зрънце се състои от обвивка, ендосперм и житен зародиш. Бялото брашно и белият самун не са целесъобразни, защото при меленето се отстраняват обвивката и зърното, в които са съсредоточени огромната част от потребните характерности. Смята се, че в случай че житото е подложено на термична обработка или е смляно, то губи част от виталната си сила, своята „ прана ”. 

 дънов Unsplash

Как протича самият режим? 

100 грама жито се измиват доста добре от вечерта, поставят се в термос и се заливат с вряла вода, като на сутринта се изпива житената вода с прибавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Водата не се пие, а се „ дъвче ”, тъй като това е доста питателна течност. Говорим за житената вода, получена от грухано жито.

Тази вода може да се приема като лечебно средство за утешение на нервната система, в границите на 40 дни. Житото може и да е леко подварено за една минута. То би трябвало да е омекнало, даже леко разпукнато, само че не преварено. Разделя се на три елементи, яде се постепенно и се дъвче по 99 пъти.

На първия ден сутринта се споделя веднъж: „ Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за 10 дни ”. Допълнително може да се употребяват до три ябълки (за сърцето), до 9 ореха (за мозъка) и по 3 лъжици мед (за кръвта). Желателно е преди ястие да се изпиват най-малко по две водни чаши преварена вода с мед и лимон (изключение прави утринната чаша от „ житената вода ”).

И по този начин 10 дни, като на десетия ден на обяд се прави „ ангелска чорба ”, която се състои от литър и половина леко подсолена вода, 3 картофа, няколко стръка нарязан магданоз, може чер пипер, лук или праз. Това е храната за целия ден и вероятно и за идващия, след което следва зареждане с плодове, елементарни растителни храни без подправки, самун тъй наречените

 дънов Unsplash

Този житен пост се съблюдава единствено при положение, че човек е жизнен и щастлив, че се усеща добре и е подготвен за своето духовно и телесно филтриране. На втория или третия ден може да изживеете „ лечебна рецесия ”, обвързвана с възприятие на апетит, главоболие, които могат да бъдат превъзмогнати с потреблението на една-две чаши преварена вода, мед и орехи. Може да съкратите режима, в случай че не се чувствате добре, до момента в който го спазвате. 

 петър дънов БГНЕС
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР